Recensie van de week: Caffee Allee

Caffee Allee is het stadsrestaurant van Strijp-S. Door een grote zware deur loop je binnen in een stijlvolle ruimte. Helemaal ingericht in de typische Strijp-S stijl. Dat houd in een oude fabrieksstijl, gemixed met Urban. Dit zie je terug in bijvoorbeeld de lampen, die eruit zien als roestkleurige stalen bollen. Klinkt misschien niet zo sfeervol, maar toch is het dat wel. Mede door dat het er gezellig druk is, er zit zo’n 25 man. Veel mensen zitten op hun laptop te werken, want een fijn pluspunt hier, er is gratis Wi-Fi.

Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Ze hebben een loopbuffet en dat ziet er netjes uit. Een dikke snee brood beleggen of een grote kom soep pakken is hier populair. Ook liggen er vers gemaakte snacks zoals koekjes en croissantjes. Een belegd broodje of een broodje omelet moet je bestellen. Alles wat er wordt gemaakt is vers en biologisch.

Waar je hier nog meer voor terecht kunt, is een goede kop koffie. Het is wel de bedoeling dat je alles zelf komt halen, want vragen of je iets te drinken wilt, dat kennen ze hier niet. Als je bord leeg is wordt dat ook niet opgehaald totdat je weg bent. Dus een rommelige tafel, daar moet je tegen kunnen. Ook is het wat aan de dure kant, voor een broodje betaal je al snel 7 euro.

Maar wat Caffee Allee laat uitspringen tegen de andere koffie en eettentjes op Strijp-S, is dat de werknemers allemaal een verhaal hebben. Caffee Allee is in samenwerking met de stichting Robin Hood. Deze stichting geeft jonggehandicapten en langdurige werklozen de kans om werkervaring op te doen.

Zelf neem ik er een kop koffie en een stokbroodje met spiegelei. Het duurt even voordat die klaar is dus krijg ik een nummertje. Na een langdurend kwartier en vele voorbijkomende bordjes verder krijg ik eindelijk mijne. Het spiegelei is precies goed maar mist wel smaak. Maar gelukkig zijn alle de tafels voorzien van een zout en peperstel dus dat is snel opgelost. Het bord zag er netjes uit en werd geserveerd met frisse sla. Al met al, mooie tent, leuke mensen en goed eten.

Door: Emmy van de Ven