Eindhoven krijgt uniek revolutionair restaurant

 

Geschreven door: Marissa Blom                                                                                              vegetable-basket-349667_1920

EINDHOVEN – Een Revolution RealFood Restaurant “een restaurant dat mensen bewuster maakt over voeding en toch lekker is” vertelt Iris Heuer, mede initiatiefneemster. “Er is voor ieder wat wils of je nu vegetariër/veganist ben of een allergie of dieet hebt”, aldus Iris Heuer. Er wordt gebruik gemaakt van lokale en biologische producten zonder chemische toevoegingen.

Iris Heuer en Ruud Voigt zijn op het idee gekomen om een restaurant te beginnen voor mensen met bepaalde behoeftes zoals bijvoorbeeld vegetariërs of mensen met allergieën. “Vaak krijgen zij in ieder restaurant dezelfde gerechten voorgeschoteld, dit willen wij veranderen”, zeg Heuer. Hun ideeën zijn begonnen bij Seat2meet op Strijp S. “Wij hebben elkaar daar leren kennen en inmiddels is hij ook mijn vriend geworden” verteld ze.

De naam van het restaurant stamt af van de, volgens Iris, voedingsrevolutie die aan de gang is “mensen houden zich steeds meer bezig met gezonde voeding”, aldus Heuer.

“Een groot restaurant met al deze ideeën samen is uniek”, zegt ze. Na uitgebreide research zijn ze tot de conclusie gekomen dat het zelfs in Amerika en Australië nog niet bestaat.

vegetables-573958_1920Menu

Het menu wordt digitaal, klanten kunnen zelf hun gerecht samenstellen en aangeven wat ze wel en niet willen eten. “Er wordt gekozen op basis van groentes, dit wordt het hoofdbestanddeel van onze gerechten”, stelt Heuer. “Bij elk gerecht krijgt de klant informatie, over de herkomst, voedingswaarden en de gezondheid”, “het menu kan per week verschillen doordat wij afhankelijk zijn van de seizoenen”, vertelt ze. Ook de kinderen zijn we niet vergeten: “kindergerechten zijn vaak ongezond, meestal friet of pannenkoeken, samen met kinderen gaan we kijken wat zij wel en niet lekker vinden.” Qua dranken worden er biologische lokale wijnen en bieren geschonken. Frisdranken zoals Cola worden niet geschonken, daarentegen worden er biologische frisdranken geschonken “deze zijn gezonder en bevatte minder suiker”, aldus Heuer

Ingrediënten

De ingrediënten zijn afkomstig van lokale en biologische bedrijven. “Wij willen de lokale economie graag steunen, er zijn al genoeg mensen die boodschappen bij de grote supermarkt ketens”, zegt ze. Vooral het vlees en vis moet biologisch zijn, laat ze weten: “hierbij gaat het tenslotte om levende wezens.” Er zal geen gebruik worden gemaakt van geraffineerde suikers en koolhydraten, zoetstoffen, kunstmatige E-nummers, smaakversterkers, transvetten en genetische gemanipuleerde producten. “Wij willen laten zien dat deze bijproducten helemaal niet nodig zijn”, zegt Heuer.

Projecten

Naast een restaurant, lopen er meerdere projecten. Een ‘slowfood’ restaurant, waar je gezonde maaltijden kunt afhalen. Een informatiecentrum zodat klanten ten alle tijden informatie kunnen inwinnen over voeding. Ook willen ze een boycot app ontwikkelen waarin je kunt aangeven geen producten te willen van Monsanto of producten uit oorlogsgebieden.

Maar het restaurant staat bovenaan het lijstje, als alles goed verloopt zal het restaurant in de zomer van 2015 openen.

Photo: cc licensed ( BY ) flickr photo shared by Olearys